Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Les intranquilles

Leïla en Damien houden zielsveel van elkaar, maar hun huwelijk staat onder grote druk vanwege Damiens bipolaire stoornis.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Les intranquilles

Wat gebeurt er in een gezin, als een van de gezinsleden te kampen heeft met mentale problemen? De Belgische regisseur Joachim Lafosse, die eerder o.m. Nue propriété en Les chevaliers blancs maakte, laat het in zijn nieuwe film zien. Hij baseerde het biopolaire hoofdpersonage op zijn vader, die eveneens bipolair was. De hoofdrollen in dit integere drama worden met verve vertolkt door Damien Bonnard en Leïla Bekhti.

Schilder Damien lijdt aan een bipolaire stoornis, waardoor zijn gedrag volkomen onvoorspelbaar is. Als hij in een van zijn onrustige 'buien' is, raakt hij hyperactief, soms zelfs agressief naar zichzelf toe. Zijn vrouw Leïla houdt zielsveel van hem en probeert hem te steunen waar maar kan, maar dat wordt steeds moeilijker. Zijn psychische inzinkingen trekken niet alleen een zware wissel op haar welbevinden, maar ook op dat van hun zoontje. Langzaam maar zeker brengt zijn toestand het hele gezin naar de rand van de afgrond.