Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Le Sommet des Dieux

Indrukwekkende animatiefilm over de vraag of George Mallory en Andrew Irvine in 1924 de eersten waren die de Mount Everst beklommen. Journalist Fukamachi gaat op zoek naar het bewijs.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Le Sommet des Dieux

Waren George Mallory en Andrew Irvine de eerste mensen die op 8 juni 1924 de top van de Mount Everest wisten te bereiken? Niemand weet het zeker, want de twee verdwenen spoorloos. Het enige bewijs dat ze ooit de berg bedwongen zouden hebben, zou te vinden zijn Mallory’s kleine Kodak-camera, maar ook dat fototoestel is zoek. Zeventig jaar later komt de Japanse fotojournalist Makoto Fukamachi de verdwenen camera op het spoor; deze zou in handen zijn van Habu Jôji, een mysterieuze bergbeklimmer die sinds de dood van zijn klimpartner van de radar verdwenen is. Fukamachi gaat op onderzoek uit en reist naar in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Daat ontmoet hij een teruggetrokken man die niets van hem wil weten.

Deze indrukwekkende animatiefilm, gebaseerd op de succesvolle manga van Jirô Taniguchi en Baku Yumemakura, is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Regisseur Patrick Imbert neemt de kijker in zijn eerste lange film mee op een spannend avontuur in het adembenemende landschap van de Himalaya.