Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Alcarràs

Hun perzikbomen moeten plaats maken voor zonnepanelen, zo krijgt de familie Solé te horen. Die boodschap zorgt voor grote onrust. Winnaar Gouden Beer, Berlinale 2022.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Alcarràs

Er breken onzekere tijden aan voor de familie Solé. Zo lang ze zich kunnen herinneren, is de zomer de tijd dat ze perziken oogsten op hun boomgaard in Alcarràs, een klein plaatsje in Catalonië. Maar de eigenaar van de grond heeft aangekondigd dat de perzikbomen gekapt zullen worden om plaats te maken voor zonnepanelen. Die plannen zorgen voor veel onrust en verdeeldheid in deze grote en hechte familie; sommige familieleden willen blijven vechten voor hun huis en land, terwijl andere zich lijken neer te leggen bij de nieuwe situatie.

Hoe verhoudt een traditionele levenswijze zich tot de moderne tijd? Wat gebeurt er als economische belangen prevaleren boven die van mens en natuur? Dit zijn de vragen die regisseur Carla Simón in haar tweede speelfilm aan de orde stelt. Ze doet dat aan de hand van een gevoelig maar nergens sentimenteel scenario dat zij samen met Arnau Vilaró schreef. Het leverde haar de Gouden Beer op bij de afgelopen Berlinale.