Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Being Frank: The Chris Sievey Story – Cracking the Frame

Frank Sidebottom, de man met het grote hoofd van papier-maché. Achter Sidebottom ging popmuzikant Chris Sievey schuil. Diens muziek bleef onbekend, Sidebottom echter bleek een hit. Een portret.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Being Frank: The Chris Sievey Story – Cracking the Frame

In 2014 maakte Lenny Abrahamson de speelfilm Frank, een film gebaseerd op het merkwaardige leven van Chris Sievey (1955) – een man met één grote ambitie: popartiest worden. Maar wat hij ook probeerde, niets sloeg aan. Eind jaren 70 is er dan een kruimeltje succes met de ongecompliceerde punk van zijn band The Freshies. Maar Sievey wilde groter succes en verzon daartoe de vreemdste promotiestrategieën. Met één werd hij beroemd: Frank Sidebottom, de man met het grote hoofd van papier maché.

Aanvankelijk speelde Sidebottom alleen een rol in videoclips en tijdens optredens van The Freshies, maar al snel ging dit figuur een eigen leven leiden, wat leidde tot tv-optredens en zelfs een eigen band: de Oh Blimey Big Band. Niemand wist wie er onder het hoofd van Sidebottom schuilging en dat bleef zo tot Sievey in 2010 overleed.

Filmmaker Steve Sullivan brengt in deze fascinerende documentaire het leven van Sievey in beeld. Hij sprak o.a. met familie en vroegere bandleden, en kreeg toegang tot Sievey's privéarchief.

Na afloop van de film een Q&A met regisseur Steve Sullivan en Martin Sievey, de broer van Chris.