Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Oldboy

Briljante misdaadklassieker over een man die 15 jaar zit opgesloten in een hotelkamer, wiens vrouw wordt vermoord en dan plots wordt vrijgelaten. Tijd om wraak te nemen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Oldboy

Begin september gaat Decision to Leave in première, de nieuwe film van de Zuid-Koreaanse regisseur Chan-wook Park. Zijn grote doorbraak was in 2003 met het spannende misdaaddrama Oldboy, het tweede deel van zijn Wraak-trilogie, dat gebaseerd is op de gelijknamige Japanse manga van Garon Tsuchiya. En uiteraard draait in Oldboy alles om wraak – en hoe! De film werd talloze keren bekroond, o.m. met de Grote Prijs van de Jury bij het filmfestival van Cannes.

1988: zakenman Oh Dae-su wordt gearresteerd wegens dronkenschap. Na zijn vrijlating wordt hij ontvoerd en verdoofd om wakker te worden in een in een volkomen afgesloten hotelkamer. Hij heeft geen idee waarom of wie erachter zit. Dankzij een tv op zijn kamer hoort dat zijn vrouw is vermoord en dat de politie hem verdenkt. Vijftien jaar later wordt hij  ineens vrijgelaten, zonder ooit zijn ontvoerders te hebben gezien. Tijd om te achterhalen wie hem al die tijd heeft opgesloten, tijd om wraak te nemen op de moordenaar van zijn vrouw.