Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Zee van tijd

Het verliefde koppel Lucas en Johanna beleefden ooit de vreselijkste nachtmerrie. Veertig jaar later ontmoeten zij elkaar opnieuw. Openingsfilm NFF.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Zee van tijd

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

Deze tweede speelfilm van Theu Boermans, die vooral bekend is als acteur, is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Marieke van der Pol schreef het op ware gebeurtenissen gebaseerde scenario, terwijl de hoofdrollen worden vertolkt door Reinout Scholten van Aschat, Gijs Scholten van Aschat, Sallie Harmsen en Elsie de Brauw.

Trouw

Reusachtige emoties knap in bedwang gehouden