Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Drii Winter

De jonge liefde tussen Anna en Marco wordt op de proef gesteld in de tweede speelfilm van de Zwitserse regisseur Michael Koch.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Drii Winter

In een afgelegen bergdorpje in de schilderachtige Zwitserse Alpen ontmoet Anna, een boerendochter uit een hechte gemeenschap, de zwijgzame, ingehuurde boerenknecht Marco. Als alleen staande moeder zorgt Anna naast haar meerdere baantjes voor haar dochter uit een eerdere relatie. De vriendelijke reus Marco blijkt naast behoorlijk bewerker van het ruige land ook een uitermate geschikte levenspartner en surrogaat-vader. Volledig ondergedompeld in liefde dansen de geliefden op “What Is Love?” van Haddaway een ogenschijnlijk rooskleurige toekomst tegemoet. Dan slaat het noodlot toe en blijkt Marco zeer ernstig ziek. Deze ingrijpende gebeurtenis stelt niet alleen hun prille liefde op de proef, ook binnen de dorpsgemeenschap stijgt de spanning tot ongekende hoogte dankzij Marco zijn grille en onvoorspelbare gedrag.

Drii Winter, de tweede speelfilm van de Zwitserse regisseur Michael Koch, kreeg op het Filmfestival van Berlijn 2022 een speciale vermelding van de Jury van de competitie films. Een aangrijpende film over liefde, schuld, boete en vergiffenis, waarin Michèle Band schittert als Anna, die vecht om een liefde te behouden waarvan ze gelooft dat die zelfs de dood kan overtreffen.

de Volkskrant

... ingetogen drama...

NRC

Betoverende elegie voor een Zwitserse boerenknecht