Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Sundown

Neil Bennett viert met familieleden een zorgeloze vakantie tot een telefoontje de zonnige idylle verstoort. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sundown

De zorgeloze vakantie van de vermogende Brit Neil Bennett en zijn familie in een luxe Mexicaans resort wordt bruut verstoord door een noodlottig telefoontje. Vanwege een sterfgeval in de familie moet het gezelschap onmiddellijk terugkeren naar Londen. Neil stapt echter niet op het vliegtuig: hij neemt intrek in een budgethotel, drinkt bier op het strand en bedenkt allerlei redenen om maar niet terug te keren naar huis. Wat is hier aan de hand?

Niets is wat het lijkt in Sundown, de nieuwste film van de Mexicaanse regisseur Michel Franco. Tim Roth en Charlotte Gainsbourg spelen de hoofdrollen in dit originele en mysterieuze drama, dat vol zit met onverwachte wendingen. Sundown is een indringende, boeiende studie van klassenongelijkheid en familiegeheimen - een thema dat hij eerder verkende in After Lucia, waarmee hij in 2012 de Un Certain Regard Award op Cannes won.

Trouw

Met stevige visuele verrassingen en onverwachte wendingen sleept Franco je mee in de existentiële crisis van een man die niet kan communiceren.