Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Avec amour et acharnement

Een zinderend liefdesdrama van de Franse Claire Denis. Winnaar Zilveren Beer voor Beste Regie op de Berlinale 2022.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Avec amour et acharnement

Sara en Jean wonen al jarenlang samen en zijn nog altijd innig verliefd. Verstrengeld zweven ze op een wolk van onvoorwaardelijke liefde die gelukkig stemt en waarin ze zich gesterkt voelen door elkaar. Varend op blindelings vertrouwen verlangen ze iedere dag nog vurig en vol passie naar elkaar. Op een ochtend loopt Sara haar vroegere minnaar François tegen het lijf, maar hij ziet haar niet. François introduceerde Sara aan Jean, en is dezelfde man die ze pardoes verliet voor een toekomst met Jean. Overweldigd door een diep innerlijke, intieme verlangens kan Sara plotsklaps alleen nog maar denken aan intimiteit met haar vroegere vlam. Vrouwe Fortuna lijkt haar goed gestemd: wanneer François puur toevallig aan Jean voorstelt om weer samen te gaan werken raakt het drietal verwikkeld in een turbulente driehoeksverhouding.

Avec amour et acharnement is, mede dankzij het sublieme spel van de gelouterde Juliette Binoche en Vincent Lindon, een zinderend liefdesdrama van de Franse Claire Denis. Sinds haar debuut in 1988 staat ze bekend om haar onverschrokken en sensitieve films en mag Denis gerekend worden tot een van Europa’s meest toonaangevende filmauteurs. Avec amour et acharnement won de Zilveren Beer voor Beste Regie op de Berlinale 2022.

NRC

Zonder moreel oordeel toont Claire Denis een complexe driehoeksverhouding die gepaard gaat met leugens en zelfbedrog.

Trouw

Wat de film zo goed maakt, is dat Denis er (...) geen simplistisch verhaal over vreemdgaan of een driehoeksverhouding van maakt.