Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Femi

Wanneer de geboorte van zijn eerste kind nadert moet de 21-jarige mentaal instabiele Dennis het verlies van zijn jonggestorven Nigeriaanse vader onder ogen komen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Femi

Wanneer de geboorte van zijn eerste kind begint te naderen, moet de instabiele Dennis (21) het verlies van zijn jonggestorven Nigeriaanse vader onder ogen zien om met zichzelf in het reine te komen. De dood van zijn vader, die zichzelf van het leven beroofde, heeft hij nooit echt kunnen verwerken, en sindsdien kampt hij met heftige depressies en suïcidale gedachten. In een poging aan alles te ontsnappen, gaat Dennis langs bij een oude vriend van zijn vader, de Ifa-priester Raffi, en dwingt deze hem te vervloeken. De vloek leidt tot een zelfinzicht dat zijn leven op zijn kop zal zetten.

Femi is het intense speelfilmdebuut van Dwight Fagbamila – een filmische reis die complexe thema’s als ouderschap, schuld & boete, onderdrukt racisme, vervreemding en identiteit onderzoekt. Met in de hoofdrol een indrukwekkende Yannick Jozefzoon als de zwaar getormenteerde Dennis. Fagbamila is geboren en getogen in Eindhoven en de film is dan ook daar opgenomen.

 

Let op: deze film gaat over depressie en zelfmoord. Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113.
NRC

Een van de verrassendste speelfilmdebuten van dit jaar.

de Volkskrant

Het speelfilmdebuut van Dwight Fagbamila overtuigt vooral als portret van een jongen die een deel van zichzelf mist.