Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Moonage Daydream

Uniek portret van de in 2016 overleden poplegende David Bowie met spectaculaire concertbeelden, interviews en heel veel muziek.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Moonage Daydream

In 2017, een jaar na David Bowies dood, kreeg documentaire-regisseur Brett Morgen van de erven toegang tot de persoonlijke archieven van de ster. Morgen, die eerder de eigenzinnige documentaire Cobain: Montage of Heck (2015) over Nirvana-frontman Kurt Cobain maakte, stortte zich vol overgave op dit project: hij deed er vijf jaar over om Bowies audiovisuele nalatenschap door te spitten en naar zijn hand te zetten. Dat resulteerde in een film over Bowie zoals je hem niet eerder zag én hoorde, vol spectaculaire concertbeelden, interviews, filmfragmenten en zijn onvergetelijke muziek.

In Moonage Daydream, een dynamische zoektocht naar de bewogen carrière van een cultureel fenomeen, komt Bowies gehele rijke en excentrieke oeuvre voorbij – van Ziggy Stardust en Aladdin Sane tot The Thin White Duke en zijn laatste album Blackstar, waarin hij zijn eigen sterfelijkheid bezingt.

de Volkskrant

De muziekdocumentaire Moonage Daydream verkent alle uithoeken van David Bowies particuliere kosmos. Zonder tekst of uitleg en dat werkt geweldig.

Trouw

Het mystieke universum van creatieve spons David Bowie is een waar genot