Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Beste meneer Bouterse

De 8 decembermoorden zorgen nog altijd voor een bittere verdeling in Suriname. Ananta Khemradj streeft naar verzoening, maar er zijn nog veel onbeantwoorde vragen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op 6 oktober gaat Beste meneer Bouterse in première. Die avond, om 19.00, staat er een bijzondere voorstelling op het programma, omdat regisseur Ananta Khemradj aanwezig is. Na afloop van de film zal ze spreken met Ivette Forster , vooral bekend als presentatrice voor de televisie, terwijl ook het publiek de gelegenheid krijgt om vragen te stellen aan Khemradj.

Beste meneer Bouterse

Nadat de ex-president is veroordeeld voor moord, blijft het Surinaamse volk bitter verdeeld. Voor- en tegenstanders van Desi Bouterse zijn niet in staat om de turbulente geschiedenis van het land achter zich te laten. Filmmaker Ananta Khemradj (32) vindt het hoognodig dat Surinamers het gesprek met elkaar aangaan, om daarna als land samen verder te kunnen. Er zijn nog veel vragen.

Volgens Bouterse speelde Nederland een rol in relatie tot de 8 decembermoorden. De documenten die dit volgens hem zouden bewijzen, liggen achter slot en grendel. Wat klopt er van dit verhaal? Waarom houdt oud-kolonisator Nederland documenten over de jaren 80 in Suriname geheim? Hebben we eerst antwoorden nodig?

Khemradj wil met deze zeer persoonlijke documentaire een proces van heling voor haar landgenoten op gang brengen, maar ze worstelt met de vraag of ze Bouterse wel of geen podium moet geven. Is dit wel een verzoening, of gooit ze hiermee olie op het vuur?