Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Koning op de Dam

Een uniek portret van Won Yip, een keiharde zakenman die nooit eerder zoveel van zichzelf liet zien. Met interview.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Koning op de Dam

Kun je als mens je DNA van je afschudden? Ontlopen? Ombuigen? In een indringende documentaire duiken regisseurs Sarah Vos en Sander Snoep minutieus onder in het onvoorstelbare leven van Won Yip, een van grootste horecatycoons van Nederland. Wat Yip drijft wordt langzaam maar zeker duidelijk in de zeer openhartige gesprekken die hij met regisseur Sarah Vos gaandeweg begint te voeren. Ze stelt hem vragen die niemand hem ooit eerder stelde. En hij geeft antwoorden die hij nooit eerder gaf.

Vanaf de eerste minuut biedt de film een zeldzaam openhartig inkijkje in het ogenschijnlijke glamoureuze over-the-top-bestaan van een magnaat. We zien hoe hij zijn zakenimperium bestiert in een kelder onder de Dam, hoe hij onverbiddelijk onderhandelt en hoe hij zelf alle financiën afhandelt. Maar we komen ook veel te weten over zijn verleden, als kind van voor Mao’s communistische dictatuur gevluchte immigranten. Deze film biedt het een uniek portret van een keiharde zakenman die nooit eerder zoveel van zichzelf liet zien.

Regisseur Sarah Vos én zakenman Won Yip zijn bij de voorstelling aanwezig en worden na afloop van de film geïnterviewd door Hanneke Groenteman.