Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Wild Port of Europe

Welke dieren leven er in de havens van Rotterdam, het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa? Filmmaker Willem Berents laat het zien.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Wild Port of Europe

Wie aan een natuurfilm denkt, heeft doorgaans exotische, voor mensen vrijwel onbereikbare locaties in gedachten waar het gedrag van onbekende dieren in beeld wordt gebracht. Niemand zal snel vermoeden dat zo’n film ook gemaakt kan worden over de natuur in de havens van Rotterdam, het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa. En toch is het precies dat wat regisseur Willem Berents in zijn eerste lange documentaire heeft gedaan.

Berents, die eerder als cameraman werkte voor De wilde stad (over de flora en fauna in Amsterdam), brengt in deze natuurfilm het leven in beeld van o.m. egels, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, een torenvalk, konijnen en zelfs zeehonden en exotische wolhandkrabben. En hij doet dat vanuit het perspectief van de dieren zelf. Duidelijk wordt dat ook daar waar tegenpolen natuur en industrie elkaar raken, de natuur kan floreren. Sacha de Boer vertelt het verhaal.