Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Narcosis

Een jong, hecht gezin raakt ontwricht als de vader bij een professionele duik niet meer bovenkomt. Er is geen begrafenis, geen afscheid.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Narcosis

Een jong en vooral hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Regisseur Martijn de Jong schreef samen met Laura van Dijk het scenario voor dit aangrijpende drama, zijn eerste speelfilm – een verhaal over de verschillende fases van een rouwproces en hoe dat voor iedereen anders verloopt. De hoofdrollen worden vertolkt door Thekla Reuten en Fedja van Huêt.