Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Un beau matin

De vader van de alleenstaande moeder Sandra is ernstig ziek. Terwijl de zorgen zich opstapelen ontmoet ze haar oude vriend Clément, met wie ze een verhouding begint.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Un beau matin

Alleenstaande moeder Sandra (Léa Seydoux) woont met haar achtjarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast haar drukke baan als tolk gaat ze regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud professor filosofie die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte, waardoor hij niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl zij en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf met wie ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft.

Regisseur Mia Hansen-Løve, die nog onlangs Bergman Island maakte, schreef zelf het scenario voor deze in Cannes bekroonde film. Ze baseerde het verhaal op haar ervaringen met de ziekte van haar eigen vader – een verhaal over de vreemde wendingen die het leven soms kan nemen.

Trouw

Het alledaagse leven in Parijs groots verfilmd

De Morgen

Waarom u ‘Un beau matin’ moet zien? Twee woorden: Léa Seydoux.