Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Rimini

Provocateur en misantroop Ulrich Seidl vertelt het verhaal van Richie Bravo, een uitgerangeerde zanger en gigolo in de Italiaanse badplaats Rimini.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rimini

Als er één regisseur is die de lelijkheid in de mens in al zijn glorie toont, dan is het wel Ulrich Seidl. Hij liet het zien in speelfilms, als Hundstage en de Paradies-trilogie, maar ook in documentaires als Im Keller en Safari – het zijn hoogst originele films die met prachtige beelden veel kijkers met een ongemakkelijke fascinatie achterlaten.

Na een kort verblijf in Oostenrijk voor de begrafenis van zijn moeder, is Richie Bravo (Michael Thomas) weer teruggekeerd naar de Italiaanse badplaats Rimini. Daar komt hij aan de kost als tweederangs zanger die, meestal voor halflege zalen, een wat ouder publiek moet vermaken. Extra geld verdient hij door zichzelf als gigolo aan middelbare vrouwen te verhuren. Op een dag staat zijn dochter Tessa voor de deur. Haar en haar moeder heeft hij al jaren terug verlaten, maar zij wil nu €30.000 van hem, de alimentatie die hij nooit betaald heeft. Hoe moet hij aan zoveel geld komen?

de Volkskrant

Regisseur Ulrich Seidl verkeert in topvorm. Michael Thomas is weergaloos.

NRC

Een briljante rol van Michael Thomas in een bitterzoete, ambivalente film zoals alleen Ulrich Seidl ze maakt.