Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Las bestias

Het Franse echtpaar Antoine en Olga begint een biologische boerderij in het Spaanse Galicië. Ze doen hun best te integreren, maar vooral hun buren moeten niets van ze weten. Dat gaat mis.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Las bestias

Het Franse echtpaar Antoine en zijn vrouw Olga zijn van de stad naar een klein dorp in het Spaanse Galicië verhuisd om er een biologische boerderij te beginnen. Hoewel het stel zijn best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking afkerig van de twee. Het gaat pas echt mis als het stel zich met succes verzet tegen de komst van een windmolenpark, want de plaatselijke bevolking hoopte juist dat zo'n park wat geld zou opleveren. Vooral hun buren, de broers Xan en Lorenzo, zijn er op gebrand de twee 'indringers' te verjagen, maar Antoine en Olga bezwijken niet voor de pesterijen. De situatie dreigt volledig uit de hand te lopen.

Las bestias is een zinderende Spaanse thriller van de Oscargenomineerde regisseur Rodrigo Sorogoyen, die de klassieke tegenstellingen tussen nieuwkomers en locals, progressiviteit en behoudzucht op een originele manier uitbeeldt. Rodrigo Sorogoyen schreef mee aan het scenario van deze hedendaagse western.