Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

High Noon

Een van de beste westerns ooit gemaakt, een met vier Oscars bekroond verhaal over moed en lafheid. Met Gary Cooper en Grace Kelly.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

High Noon

"On-Amerikaans", zo betitelde westernicoon John Wayne deze spannende, in real-time spelende film over lafheid, moed en gemeenschapszin. Destijds was de film voor velen te links, maar niet iedereen dacht er zo over, getuige de vier Oscars waarmee de film destijds bekroond werd. Vandaag de dag wordt High Noon beschouwd als een van de beste westerns ooit gemaakt.

Will Kane (Gary Cooper), de marshal van het stadje Hadleyville, geeft zijn baan op omdat hij wil trouwen met quaker en pacifiste Amy (Grace Kelly). Dan komt het bericht binnen dat de beruchte crimineel Frank Miller met zijn bende op weg is naar Hadleyville om wraak te nemen op Kane, de man die hem ooit opgepakt heeft. Amy stelt voor om snel te vertrekken, maar Kane besluit te blijven. Hij zoekt steun bij de bewoners van het stadje, maar de een na de ander geeft niet thuis. Als Miller arriveert, staat hij er alleen voor.