Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Roman Holiday

Heerlijke romantische komedie met Audrey Hepburn en Gregory Peck over een prinses die in Rome aan haar gevolg ontsnapt en een journalist leert kennen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Roman Holiday

De jonge prinses Ann is bezig met een vermoeiende reis langs de Europese hoofdsteden. Als ze in Rome is aangekomen, is ze alle plichtplegingen zo zat, dat ze er 's avonds gewoon vandoor gaat. In nachtelijk Rome ontmoet ze Joe Bradley, een Amerikaanse journalist die al een tijdje in de stad woont. Ze wil niet naar huis, dus uiteindelijk neemt Bradley haar mee naar zijn eigen huis. De volgende dag ontdekt hij op de redactie wie hij mee naar huis heeft genomen. Hij heeft een geweldige scoop in handen en dus haalt hij haar over om een dagje leuke dingen te gaan doen, terwijl een collega heimelijk foto's van alles maakt. Maar hoe leuk en romantisch die dag ook verloopt, kan dit zo doorgaan?

Deze verrukkelijke romantische komedie was een enorm succes, niet in de laatste plaats door de chemie tussen hoofdrolspelers Gregory Peck en Audrey Hepburn. De film werd bekroond met drie Oscars, waaronder één voor Hepburn.