Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Rialto for Short, seizoen 4, editie 3

Rialto biedt nieuw, nog niet ontdekt talent een kans om zich te presenteren aan publiek en professionals - oftewel: Rialto for Short

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rialto for Short

Rialto biedt nieuw, nog niet ontdekt talent een kans om zich te presenteren aan publiek en professionals, en hun films op het grote doek te vertonen. En dat doen we ook dit seizoen weer met het programma Rialto for Short.

Deze dinsdagavond staat om 21:00 de derde en laatste editie van het vierde seizoen op het programma; de geselecteerde aanmelders presenteren hun werk aan het publiek én aan de jury. En na elke film is er zoals altijd een Q&A met de maker.

De jury bestaat uit Jeltje Hillen (Cinecrowd en De Ontmoeting), Aiman Hassani (filmmaker en medewerker Wedowe), Sacha Gertsik (directeur De Ontmoeting en recensent de Filmkrant). Samen bekijken ze de films en samen met het publiek en special guest Absaline Hehakaya (o.m. programmamaker en filmprogrammeur) bepalen ze welke film de beste is van de avond. Die winnaar wordt nog diezelfde avond bekendgemaakt. 

De selectie is als volgt:

JUNI VORIG JAAR, regisseur Tessa Kortmulder
AS CLOSE AS I GET , regisseur Francisca Khamis (EN subs & Q&A)
DAVAI, regisseur  Lola Mooij 
THE WHIRLING QUEST OF GIOVANINNA, regisseur Martina Laruffa (EN subs & Q&A)

De avond wordt gepresenteerd door Fey Lehiane. Na deze derde editie volg en ook de twee winnende films van editie 1 en 2:

EB - Maria en Frederik Stuut 
MODELLIFE - Jorn Koning

De winnaars van editie 1,2 & 3 maken kans op een geldprijs van Stichting VEVAM voor een nieuw filmproject, en mag zich winnaar noemen van Rialto for Short seizoen 4. De winnaar wordt bekend gemaakt rond 23:30, direct na de vertoningen van alle films.