Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Totem

Ama moét haar vader vinden en krijgt hierbij onverwachte hulp van haar totemdier: een gigantisch stekelvarken.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Totem

De elfjarige Ama woont met haar familie al haar hele leven in Rotterdam. De regering vindt dat het hele gezin terug moet naar Senegal, maar Ama voelt zich helemaal Nederlands. Op een avond worden haar moeder en broertje Abi gearresteerd. Ama weet uit handen van de politie te blijven en gaat op zoek naar haar vader die nachtdienst heeft.

Zo begint haar zwerftocht door Rotterdam, waarbij ze onverwacht gezelschap krijgt van een gigantisch stekelvarken. Met hulp van de mysterieuze Kouyaté, een spirituele verhalenverteller (griot), leert Ama meer over haar Senegalese roots en de waarde van haar totemdier - haar beschermer en gids - dat ze Totem noemt en dat haar al die tijd iets duidelijk probeert te maken. Intussen komt haar beste vriend Thijs in actie en zet samen met zijn klasgenoten alles op alles om de familie in Nederland te laten blijven.

Voor iedereen die op dinsdag 18 oktober een film komt kijken staat er iets extra leuks op het programma: onze LEGO-koning Roloff de Jeu geeft dan namelijk een LEGO-workshop! Kom je ook bij ons bouwen? De workshop is van 12:00-13:00 en gratis in combinatie met een regulier filmkaartje. Aanmelden kan via: educatie@rialtofilm.nl. 


Let op, ook hier geldt: vol = vol.