Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Suni en Indisch zwijgen

Twee moedige films van aanstormende talenten, die thema’s bespreekbaar maken die normaal gesproken verzwegen worden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op donderdag 1 december staat er om 19.15 een speciale voorstelling van dit tweeluik op het programma. Speciaal, omdat we gasten mogen verwelkomen die na afloop van de twee films vragen van het publiek zullen beantwoorden.

De avond begint met een kort welkomstwoord van schrijver Gerlinda Heywegen, om verder te gaan met de vertoning van Suni en Indisch zwijgen. Na afloop van de films is het tijd voor de Q&A – de gasten zijn regisseur Rosa Kreulen en producent Meike van Engelen van Suni, en regisseurs Sven Peetoom en Juliette Dominicus van Indisch zwijgen.

De Q&A staat onder leiding van Gerlinda Heywegen.

Suni en Indisch zwijgen

Dit programma biedt twee moedige films van aanstormende talenten, die thema’s bespreekbaar maken die normaal gesproken verzwegen worden. Suni en Indisch zwijgen proberen dat wat onbesproken blijft, open te breken, het zijn twee films die zich uitspreken over onderwerpen waar een taboe op rust.

Suni (Edward de Jong & Rosa Kreulen, 30'): op een broeierige zomerdag bereidt Danaé, een jonge vrouw, zich voor op een belangrijke auditie. Het is moeilijk om haar aandacht erbij te houden omdat deze steeds opnieuw wordt opgeëist door ongewenst contact.

Indisch zwijgen (Juliette Dominicus & Sven Peetoom, 32'): drie Indische kunstenaars gaan de confrontatie aan met hun familie om te onderzoeken waarom zij generaties lang gezwegen hebben over Nederlands-Indië.