Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Holy Spider

In de heilige Iraanse stad Mashad is een seriemoordenaar actief, die de straten wil verlossen van prostituees. Journaliste Rahimi gaat uit op onderzoek. Een hachelijke onderneming.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Holy Spider

In de stad Mashad, een van de heiligste plekken van Iran, is een seriemoordenaar actief die het voorzien heeft op prostituees; op telkens dezelfde wijze vermoordt hij vrouwen die als zondig worden beschouwd. Journaliste Rahimi reist af naar de stad om de zaak te onderzoeken. Eenmaal daar ontdekt ze al snel dat men verwacht dat een vrouw ‘haar plaats’ kent. Maar Rahimi is vastbesloten de identiteit te achterhalen van de man die alleen bekend is onder zijn sinistere bijnaam Spider Killer. Dat betekent dat ze steeds grotere risico’s moet nemen.

De Iraans/Zweeds/Deense regisseur Ali Abbasi, die eerder de filmwereld verraste met het hoogst originele Gräns, baseerde het verhaal van deze onconventionele thriller op ware gebeurtenissen. Hij laat zien hoe religieuze overtuigingen en een gebrek aan rechten voor de vrouw monsterlijke gevolgen kunnen hebben. Rahimi wordt overtuigend neergezet door Zar Amir-Ebrahimi, een rol die haar in Cannes de prijs voor Beste Actrice opleverde.

de Volkskrant

Abbasi’s als grimmige thriller opgetuigde jacht op een seriemoordenaar die prostituees wurgt met een hoofddoek werpt een onverbloemd kritische blik op de Iraanse samenleving.

NRC

‘Taxi Driver’ met een Iraanse seriemoordenaar