Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Three Thousand Years of Longing

Dr. Alithea Binnie koopt in Istanboel een magisch flesje waarin een djinn gevangen zit. Drie wensen mag ze doen, maar ze wenst niets. Met Tilda Swinton en Idris Elba.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Three Thousand Years of Longing

De narratologie is een tak van wetenschap die zich bezighoudt met de manier waarop een verhaal verteld wordt. Dr. Alithea Binnie, zij is een narratoloog, is voor een conferentie in Istanboel. Binnie, een vrouw die met beide benen op de grond staat, koopt in een antiekwinkeltje een oud flesje. In haar hotelkamer poetst ze het schoon en plots verschijnt er een djinn, een in het flesje gevangen geest. Hij heeft een aanlokkelijk aanbod: hij zal drie wensen van haar vervullen in ruil voor zijn vrijheid. Binnie kent natuurlijk genoeg verhalen met dit motief en weet dat het vaak niet goed afloopt. Ze slaat het aanbod dan ook af. De djinn begint haar verhalen te vertellen die wensen en verlangens bij Binnie moeten losmaken.

Regisseur George Miller, vooral bekend van zijn Mad Max-films, baseerde deze romantische fantasyfilm op The Djinn in the Nightingale's Eye, een kort verhaal van de Britse schrijfster A.S. Byatt. De hoofdrollen worden vertolkt door topacteurs Tilda Swinton en Idris Elba.