Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Jane by Charlotte

Charlotte Gainsbourg, vooral bekend als actrice, debuteert als regisseur in dit persoonlijke portret van haar moeder, Jane Birkin.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Jane by Charlotte

Charlotte Gainsbourg, vooral bekend als actrice in o.m. Antichrist en Melancholia van Lars von Trier, debuteert in deze documentaire als regisseur met een portret van haar moeder, de iconische zangeres en actrice Jane Birkin. Het is een film over een vrouw met een rijk leven, met een schat aan ervaringen en avonturen, met een leven vol hoogtepunten, maar beslist ook de nodige dieptepunten. Zo was haar stormachtige relatie met de al even legendarische zanger Serge Gainsbourg, met wie ze de controversiële maar populaire hit Je t'aime... moi non plus zong, niet alleen rozengeur en maneschijn.

We leren de twee opmerkelijke vrouwen kennen in een reeks intieme gesprekken over het leven, kunst en de liefde. Leven is creëren en creëren is leven: je begrijpt waar de creatieve drijfveren van Charlotte Gainsbourg vandaan komen als ze in het gezelschap is van haar onweerstaanbaar charismatische moeder. Jane By Charlotte is een verrassend persoonlijk en poëtisch portret van een vrouw die velen van ons alleen denken te kennen.