Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Look What You Made Me Do

Documentaire over vrouwenmoord, verteld door vrouwen die het heft in eigen hand hebben genomen, vrouwen die het hebben overleefd.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Look What You Made Me Do

“Toen ik mijn moeder vertelde dat een jongen me had geslagen op het schoolplein, zei ze: ‘Dat is omdat hij je leuk vindt’”; met die tekst opent dit exposé over vrouwenmoord. Terwijl Laura vertelt over haar daad, klinkt de 112-melding en horen we de moord op haar vriend. Terwijl ze gehaktballetjes braadt, vertelt Rosalba hoe ze haar man verbrandde in een schuur op een Italiaanse akker. Rachel zwijgt in de nacht. Een vrouw, om veiligheidsredenen verborgen in rode schaduw, vertelt over haar gewelddadige man. Laura, Rachel en Rosalba geven haar raad. Geloof nooit in het berouw van een man, waarschuwt Rosalba. Laura, Rachel en Rosalba zagen moord als enige oplossing, hun daad valt hen zwaar.

Look What You Made Me Do is een film over angst, woede, en een besluit. De ultieme wraakfilm, met een gelukkige afloop: Laura, Rachel en Rosalba behoren niet tot de groep van 30.000 vrouwen die jaarlijks worden gedood door hun (ex-)partner. Zij hebben het overleefd.