Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Mulholland Drive

Niets is wat het lijkt in deze even briljante als bizarre David Lynch-film, waarin Betty en Rita in een wonderlijk avontuur belanden. Met Naomi Watts en Laura Harring.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mulholland Drive

Als er iets is dat David Lynch zelden doet, dan is het een verhaal vertellen met een welomlijnd begin, midden en einde. Het heeft hem de status van cultregisseur opgeleverd, van iemand die op geheel eigen, vaak surrealistische wijze de duistere krochten van de menselijke ziel verkent. In Mulholland Drive overtreft hij zichzelf hierin; er is geen logica, er zijn bizarre gebeurtenissen die je moet ondergaan.

Een donkerharige vrouw (Laura Harring) overleeft een auto-ongeluk op Mulholland Drive, een kronkelige straat in Beverly Hills, haar kwaadwillende medepassagiers zijn dood. Gewond loopt ze naar de stad en verschuilt zich in een leeg appartement. De volgende ochtend arriveert de wat naïeve Betty Elms (Naomi Watts) in dat appartement. Zij is naar Los Angeles gekomen in de hoop actrice te worden. Betty schrikt als ze de verstekeling vindt, maar al snel besluit ze de vrouw, die zichzelf inmiddels Rita noemt, te helpen. Hun vriendschap groeit uit tot liefde, het mysterie neemt vreemde wendingen.