Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Armageddon Time - voorpremière

Autobiografisch verhaal van regisseur James Gray over de 12-jarige Paul Graff, die opgroeit in de VS van de jaren 80. Met o.a. Banks Repeta en Anthony Hopkins.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Armageddon Time

VS, 1980: de 12-jarige Paul Graff woont met zijn ouders en broer Ted in Queens, een wijk in New York. Hij zit in de laatste klas van de lagere school, maar school interesseert hem niet echt. Hij is dol op tekenen en droomt ervan later van zijn kunst te kunnen leven. Zijn ouders zien hier weinig heil in, maar zijn opa Aaron, een man van Joods-Oekraïense afkomst, stimuleert hem die droom na te jagen. Ondertussen is hij op school dik bevriend geraakt met een zwarte medeleerling, Johnny. Opvallend: als de twee rottigheid hebben uitgehaald, wordt Johnny door de leraar altijd zwaarder bestraft dan Paul.

Net als in James Grays’ eerder films Little Odessa en The Immigrant speelt ook in Armageddon Time het thema immigratie een belangrijke rol. Gray koppelt dit niet alleen aan een autobiografisch coming-of-age-verhaal, hij laat ook zien waar het in die tijd, het Reagan-era, misging in de VS. Met o.a. Banks Repeta en Anthony Hopkins.