Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Broker

Sang-hyeon en Dong-soo stelen te vondeling gelegde baby’s om die illegaal ter adoptie te verkopen. Op een dag wil een moeder haar kindje terug.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Broker

De Japanse regisseur Kore-eda Hirokazu heeft een indrukwekkende reeks films op zijn naam staan waarin hij op genuanceerde de menselijke beweegredenen onder de loep neemt. Hij doet dat altijd met warmte en begrip voor zijn personages, die vaak deel uit maken van min of meer ontwrichte gezinnen. Denk aan zijn veelbekroonde Shoplifters, over een ‘gezin’ dat rondkomt van winkeldiefstal. Ook in zijn nieuwe film Broker, de eerste die hij in Zuid-Korea filmde, portretteert hij zijn sjoemelende personages met veel inlevingsvermogen.

Sang-hyeon doet vrijwilligerswerk voor een kerk waar zijn vriend Dong-soo werkt. Bij het kerkgebouw staat een dropbox, waar vrouwen hun ongewenste baby’s te vondeling kunnen leggen. De twee verdienen lekker bij door zo nu en dan een baby uit de box te stelen om die, illegaal uiteraard, voor adoptie te verkopen. Op een dag krijgen ze te maken met een spijtoptant: de jonge moeder So-young, die haar achtergelaten kind terug wil. Ook de politie is de twee op het spoor.

De Volkskrant

Melancholisch en komisch Broker maakt korte metten met makkelijk oordeel over adoptie en ontaarde moeders.

NRC

‘Broker’: meesterlijk scenario over het gevaar van snelle oordelen