Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Les cinq diables

De 10-jarige Vicky beschikt over een uitzonderlijk goed reukvermogen. Met haar zelfgemaakte geurbrouwsel, bewaard in glazen potten, kan ze herinneringen van anderen herbeleven.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Les cinq diables

In een klein stadje in de Franse Alpen woont de 10-jarige Vicky samen met haar moeder Joanne en haar vader Jimmy, een stel van gemengde afkomst dat in een liefdeloos huwelijk is verzand.. Door haar leeftijdsgenoten wordt ze gepest vanwege haar afrokapsel, maar ze vindt troost in de wereld van geuren; ze beschikt namelijk over een uitzonderlijk goed reukvermogen en verzamelt geuren in glazen potjes. Ze is in staat voor ieder persoon een brouwsel te creëren waarvan de geur haar de herinneringen van die persoon laat herbeleven. Vicky, die haar moeder met niemand wil delen, is onaangenaam verrast als op een dag Jimmy’s jongere zus Julia arriveert. Wat komt ze doen? Ook voor haar creëert Vicky een geurbrouwsel – met verontrustende gevolgen.

Regisseur Léa Mysius combineert in dit door haar meegeschreven verhaal elementen van fantasy, sciencefiction en horror, wat resulteert in een zinderend en mysterieus drama. Sally Dramé debuteert hier als Vicky. Ook met Adèle Exarchopoulos, Swala Emati en Moustapha Mbengue.