Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Jes├║s L├│pez

De doelloze tiener Abel neemt steeds meer de rol aan van zijn overleden, in het dorp heel geliefde neef Jesús. Niet iedereen begrijpt dat.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Jes├║s L├│pez

Het hele dorp is verbijsterd als de jonge en geliefde autocoureur Jesús López om het leven komt bij een ongeluk. Zijn neef Abel, een doelloze tiener, voelt steeds meer de drang om de rol van Jesús over te nemen; hij draagt niet alleen Jesús' kleding en zoekt toenadering tot diens vrienden, ook trekt hij in bij de ouders van de omgekomen coureur. Aanvankelijk wordt dat door de mensen geaccepteerd, maar naarmate hij steeds meer op zijn neef gaat lijken, begint men zich ongemakkelijk te voelen. Als er in het dorp een race ter nagedachtenis aan Jesús wordt georganiseerd, doet Abel mee... in de auto van Jesús.

Regisseur Maximiliano Schonfeld situeerde deze film in een plattelandsgemeenschap in Argentinië, en maakt heel goed invoelbaar hoe het leven is voor de jongeren die er wonen. Deze psychologische benadering vermengt hij in dit verhaal over transformatie en verrijzenis met magisch-realistische elementen. Winnaar Best Latin American Film, Mar del Plata Film Festival.

De Volkskrant

Mooi ongrijpbaar fantasie-realisme.