Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Rodeo

De eigenzinnige Julia is verzot op motoren. Als ze op een dag met haar gestolen motor een groep motorjongens ontmoet, zet ze alles op alles om zich daarbij aan te sluiten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rodeo

De eigenzinnige Julia woont met haar familie in een flatje in de banlieue. Ze heeft een baan, maar haar hart ligt bij motoren. Tijdens een testritje gaat ze er met een prijzige enduromotor vandoor en rijdt naar een verlaten stuk weg waar ze een groep stuntende motorjongens treft. Ze zoekt aansluiting, maar de jongens zitten niet op haar te wachten. Na een ongeluk raakt ze bevriend met een van hen, Kais, en via hem leert ze de baas kennen. Hij zit weliswaar in de gevangenis, maar hij heeft klusjes voor haar.

De wereld van de motoren fascineert regisseur Lola Quivoron al van kinds af aan. Pal voor de flat waar ze woonde, ergens in een voorstad van Parijs, zag ze dagelijks jongens crossen op de motor. Die fascinatie vond zijn weerslag in haar korte film Au loin, Baltimore uit 2016. In Rodeo, haar speelfilmdebuut, verkent ze deze wereld verder in een sociaal-realistische stijl gekoppeld aan energieke actie.

De Volkskrant

Quivoron bewijst zich als groot filmtalent.