Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Banshees of Inisherin

Pádraic en Colm zijn al jaren de beste vrienden. Op een dag, zonder aanleiding, zegt Colm de vriendschap op. Wat gebeurt er dan? Met Colin Farrell en Brendan Gleesom.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Banshees of Inisherin

Stel jezelf het volgende eens voor: je bent al jarenlang heel goed bevriend met iemand en van de ene op de andere dag zegt die persoon de vriendschap zomaar op. Wat doet dat met je? De Britse regisseur Martin McDonagh, vooral bekend van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, laat het in zijn inmiddels veelbekroonde nieuwe film zien. Hij doet dat met nuance en humor, en met Colin Farrell en Brendan Gleesom in de hoofdrollen.

Pádraic en Colm, ze wonen op een klein Iers eiland, zijn al jarenlang de beste vrienden, elke dag gaan ze iets drinken in de plaatselijke pub. Op een dag staat Pádraic bij Colm voor een gesloten deur, en ook in de pub komt Colm niet opdagen. Als Pádraic later die dag om uitleg komt vragen, krijgt hij te horen dat de vriendschap voorbij is; Colm wil hem niet meer zien, niet meer spreken. Pádraic is ontzet en probeert van alles om Colm op andere gedachten te brengen, maar deze is echt vastbesloten…

NRC

... in alle opzichten sublieme film...

De Volkskrant

Het ingetogen samenspel van Collin Farrell en Brendan Gleeson is fantastisch.