Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

All the Beauty and the Bloodshed

Persoonlijk en indringend portret van fotograaf en activist Nan Goldin. Haar strijd tegen farmaceutische bedrijven is legendarisch.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

All the Beauty and the Bloodshed

Bij de afgelopen editie van het IDFA was de Amerikaanse documentairemaker Laura Poitras de eregast. Haar films zijn al tientallen keren bekroond, onder ander met een Oscar (Citizenfour) en heel recentelijk in Venetië met een Gouden Leeuw. Die laatste prijs won ze voor All the Beauty and the Bloodshed, een heel persoonlijk en indringend portret van fotograaf en activist Nan Goldin. Ze spreekt de fotograaf uitgebreid en illustreert haar verhaal met haar foto’s en beelden van de acties die ze voerde.

Goldin (1953) verwierf in 1986 grote faam met haar fotoserie The Ballad of Sexual Dependency, een reeks snapshots waarin ze de harddrug subcultuur van de New Yorkse wijk Bowery in beeld bracht. Tegenwoordig zet ze zich vooral in voor haar actiegroep PAIN (Prescription Addiction Intervention Now), die zich bekommert om mensen met een verslaving aan pijnstillers. Ze richt haar pijlen vooral op het farmaceutische bedrijf van de familie Sackler dat miljarden heeft verdiend met de uiterst verslavende pijnstiller OxyContin.

Trouw

Dit is meer dan een biopic, dit is een kunstenaarsportret uit duizenden

de Volkskrant

... thriller en een aangrijpend kunstenaarsportret ineen