Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Pájaros de verano

Colombia, jaren 70: Rapayet heeft geld nodig voor zijn bruidsprijs. Via een Amerikaan belandt hij in de drugshandel. Dat blijkt zeer lucratief, maar ook levensgevaarlijk.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Pájaros de verano

Begin jaren 70: Rapayet – hij behoort tot de Wayuu, een inheems volk in het woestijnachtige noorden van Colombia – heeft zijn oog laten vallen op de beeldschone Zaida en wil haar als zijn bruid. Haar moeder wil echter niets van hem weten. Als hij haar wil trouwen, dan zal hij een onmogelijk hoge bruidsprijs moeten betalen. Rapayet heeft echter een Amerikaanse student ontmoet en met hem zet hij een zeer lucratief drugshandeltje op. Het geld stroomt binnen, de bruidsprijs is peanuts. Maar Rapayet kan de verlokkingen van het grote geld niet weerstaan en dat trekt de aandacht van heel foute types, waarmee hij niet alleen zichzelf, maar ook de hele gemeenschap in gevaar brengt.

Regisseur Ciro Guerra, o.m. bekend van El abrazo de la serpiente, maakte samen met zijn vrouw Cristina Gallego dit met prijzen overladen drama over het begin van de grootschalige drugshandel in Colombia. Pájaros de verano is een onvervalste gangsterfilm maar meer nog een aanklacht tegen de verwoestende uitwerking van drugshandel en hebzucht.

de Volkskrant