Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Blind Chance

Student Witek D┼éugosz wil naar Warschau en haast zich naar de trein. In het station splits het verhaal in drie totaal verschillende scenario’s.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Blind Chance

Geneeskunde student Witek D┼éugosz uit ┼üód┼║ besluit na de dood van zijn vader een tijdje vrij te nemen. Hij wil met de trein naar Warschau, maar moet zich haasten om die te halen. In het station botst hij (bijna) op een bierdrinkende man en vanaf dat punt blijken er drie scenario’s: één waarin hij de trein net haalt en twee waarin hij de trein mist. Het lijkt onbelangrijk, maar duidelijk wordt dat de gevolgen groot zijn.

‘Blind chance’ kan misschien het best vertaald worden met ‘stom toeval’ en dat toeval is dan ook de drijvende kracht in deze film. Er is niet veel voor nodig, zo laat Kie┼Ťlowski aan de hand van lotgevallen van Witek zien, om diens leven een volledig andere wending te geven. Het is deze film waarmee Kie┼Ťlowski internationaal doorbrak, een film ook die andere filmmakers geïnspireerd heeft. Denk aan Tom Tykwers Lola rennt en Peter Howitts Sliding Doors, beide uit 1998.

Klik hier voor het hele Kie┼Ťlowski-programma.