Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Eternal Spring

Mix van animatie en documentaire over de Falun gong, de zwaar vervolgde spirituele beweging in China. Gebaseerd op het werk van striptekenaar Daxiong.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Eternal Spring

In 1992 richtte Li Hongzhi in China de Falun gong op, een spirituele beweging die waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid hoog in het vaandel heeft staan – niet bepaald waarden waarmee de Chinese overheid veel affiniteit heeft. In 1999 werd de beweging verboden, gevolgd door lastercampagnes en vervolging. In maart 2002 kaapte een aantal aanhangers een televisiestation en zonden een film uit waarin zij de leugens van de overheid trachtten te weerleggen; de Chinese overheid reageerde met harde hand. Falun Gong-beoefenaar en striptekenaar Daxiong, die op tijd vluchtte naar de VS, neemt het de kapers kwalijk dat de situatie voor Falun gong-volgelingen zo verslechterd is. Maar dan ontmoet hij een van de kapers, de enige die het overleefd heeft.

In Jason Loftus’ tweede, inmiddels veelbekroonde film wordt live-action met 3D-animatie gecombineerd om een indrukwekkend verhaal te vertellen over verzet en vastberadenheid, een verhaal over de strijd voor politieke en religieuze vrijheid. Daxiongs kunst vormt daarbij de voornaamste inspiratiebron.