Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Mascotte

Jerry lijkt een heel normale tiener, maar hij is gefrustreerd en eenzaam. Een uitlaatklep vindt hij in hooligangevechten. En het wordt steeds erger…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mascotte

Jerry lijkt op het eerste gezicht een heel normale tiener. Hij woont met zijn alleenstaande moeder Abbey en jongere zus in een rustige kustplaats en helpt in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Maar Jerry, geboren met een mismaakt gebit, voelt zich diep van binnen eenzaam en gefrustreerd en zoekt daarvoor een uitlaatklep door deel te nemen aan hooligangevechten. Wanneer Abbey, die altijd onvoorwaardelijke, maar ook overdadige liefde heeft gegeven, hem meer en meer loslaat, knapt er iets. Jerry’s gedrag wordt zo radicaal dat hij daarmee niet alleen zichzelf maar de stabiliteit van het hele gezin ontwricht.

Mascotte is de tweede film van Remy van Heugten, die eerder indruk maakte met het veelbekroonde Gluckauf. In deze film vertelt hij een indringend verhaal over de beklemmende relatie tussen een zoon en moeder in een disfunctioneel gezin, tegen de achtergrond van een maatschappij waarin - aangejaagd door sociale media - krachten als geweld, pornografie en mannelijke dominantie de mensen in een ijzige greep houden.