Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Falcon Lake

Gevoelig coming-of-ageverhaal over de 13-jarige Bastien, die tijdens zijn zomervakantie verliefd wordt op de 16-jarige Chloë.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Falcon Lake

De 13-jarige Bastien brengt met zijn moeder en broertje de zomer door in een huisje aan een mooi maar mysterieus meer. Ook het gezin van een vriendin van zijn moeder is van de partij, onder wie de 16-jarige Chloé. Bastien is al snel enorm gecharmeerd van haar en ondanks dat zij aanvankelijk niet veel van hem wil weten, werpt ze zich op als zijn grote zus. Ze neemt hem op sleeptouw naar feestjes, waar voor Bastien een nieuwe wereld opengaat. Hij is al snel tot over zijn oren op haar verliefd en is bereid al zijn angsten te overwinnen om haar hart te veroveren. Zelfs een duik in het meer waar naar verluidt de geest van een verdronken kind rondwaart, durft hij aan.

Regisseur Charlotte Le Bon baseerde dit speelfilmdebuut op de graphic novel Une soeur van Bastien Vives, een coming-of-age verhaal vol onzekerheid, onderhuidse spanning en ontluikende seksuele gevoelens. Joseph Engel en Sara Montpetit schitteren als Bastien en Chloé.

NRC

... een delicate, invoelbare film over seksuele exploratie, toenadering en verraad.

De Volkskrant

... ademt de landerigheid van een eindeloze zomervakantie, maar ook de bitterzoete sfeer van een bijna voorbije jeugd.