Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Tár

De gevierde en succesvolle dirigent Lydia Tár is in Berlijn om Mahler op te nemen. Ze blijkt een complex, manipulatief persoon. Met Cate Blanchett op haar best.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op donderdag 23 maart wordt de voorstelling van 20.15 in Rialto VU ingeleid door LA RIOT-redacteur Joule Zheng Wang. Let op: deze inleiding is in het Engels.

Tár

Lydia Tár heeft een duizelingwekkende carrière gemaakt in de wereld van de klassieke muziek. Naast een virtuoos pianist is ze ook een briljant dirigent. In die laatste hoedanigheid reist ze van New York naar Berlijn om met het Berliner Philharmoniker de vijfde symfonie van Mahler op te nemen. In Berlijn woont ook Sharon, concertmeester én haar vrouw, met wie ze een kind heeft geadopteerd. Haar persoonlijke assistent Francesca is eveneens van de partij. De orkestrepetities verlopen zoals gewoonlijk tot haar het nieuws bereikt dat een vroegere protégé van haar zelfmoord heeft gepleegd. Minder plezierige kanten van Lydia worden steeds zichtbaarder.

Deze film van Todd Field, zijn eerste in zestien jaar, is in essentie een karakterstudie. Field laat zien wat Lydia beweegt en doet dat met overtuiging dankzij de briljante vertolking van Cate Blanchett, die niet alleen Lydia’s complexe persoonlijkheid met veel nuance en gelaagdheid neerzet, ze overtuigt ook als dirigent. Het leverde haar o.m. een Golden Globe op.

NRC

Films als deze bestaan nauwelijks ... Tár is energiek, magnetiserend en ongenaakbaar.

AD

Met de magnifieke actrice Cate Blachett.