Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Kung fu leeuw

De 14-jarige kungfubeoefenaar Jimmy droomt ervan om bij de leeuwendans te moge dansen in de kop van de leeuw. Die droom lijkt moeilijk te verwezenlijken.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

wo 1 maart
Workshop Kung Fu Film Trick i.s.m. Cinekid in Rialto De Pijp
Lijkt het je cool om als een echte kungfu-meester op beeld te staan? Kom dan op woensdag 1 maart naar Rialto De Pijp voor de workshop Kung Fu Film Trick! In deze workshop, die we samen met Cinekid aanbieden, krijg je de kans om een foto te maken als een zo’n echte meester bij een still uit de film. Dankzij het gebruik van klassieke greenscreen-technieken kun je de tofste kungfu-bewegingen nadoen en zelfs zweven in de lucht!

Hoe gaat het in zijn werk: Heel eenvoudig: je loopt binnen en je kunt meteen meedoen. Het resultaat zie je terug op het beeldscherm en daarvan kun je een foto maken.

Het programma:
14:00 – 15:00 inloop workshop/greenscreen studio
14:45 zaal open
15:00 start film Kung fu leeuw (85 min)
16:35 einde film
tot 17:00 greenscreen studio

Kung fu leeuw

De leeuwendans is een oeroude Chinese traditie die tijdens feestdagen geluk en voorspoed zou brengen. Dansen in de kop van de leeuw, dat is de grote droom van de veertienjarige Jimmy, een enthousiast beoefenaar van kungfu. Maar als de selectie voor de leeuw wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom in rook opgaan: zijn leermeester heeft voor de getalenteerde nieuwkomer Li Jié gekozen. Maar Jimmy zit niet bij de pakken neer en neemt zich voor de allerbeste te worden zodat hij die begeerde plek in de leeuwenkop kan innemen. Maar eerst moet hij de strijd aangaan met een stel pestkoppen die hem dwarszitten.

Spannende jeugdfilm over de uitdagingen van het opgroeien met twee debuterende acteurs: voormalig Nederlands karatekampioen Tyrell Williams en kungfubeoefenaar Haye Lee.