Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Whale

De zwaarlijvige Charlie komt nooit buiten de deur. Graag zou hij het contact met zijn tienerdochter Ellie herstellen, maar zij neemt hem veel kwalijk.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Whale

Charlie leidt ergens in Idaho het bestaan van een kluizenaar. Hij is leraar Engels, maar zijn leerlingen ziet hij nooit, doordat hij enkel online lesgeeft. Hij wil ook liever niet de deur uit, want zijn zwaarlijvigheid staat normaal contact in de weg. Verpleegkundige Liz bezoekt hem zo nu en dan, maar haar adviezen slaat hij in de wind. Graag zou hij weer contact willen met zijn tienerdochter Ellie, met wie hij na de scheiding van zijn vrouw niet meer mocht omgaan. Met tegenzin stemt ze toe, maar de eerste ontmoeting verloopt niet bepaald goed; er is veel oud zeer. Charlie geeft echter niet op.

Met veel diepgang geeft acteur Brendan Fraser, vooral bekend van zijn rol in The Mummy-reeks, gestalte aan de obese Charlie, wat hem een Oscarnominatie voor Beste Acteur heeft opgeleverd. The Whale, een verhaal over verdriet en zelfacceptatie, is een verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Samuel D. Hunter, die hier ook tekende voor het filmscenario.

de Volkskrant

... deerniswekkend obese vader en bijtend geestige tienerdochter in weergaloos acteerduet.