Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

LA RIOT: Eo

Ezeltje Eo treedt al jaren op in een circus tot hij ‘bevrijd’ wordt door dierenactivisten. Wat volgt voor het dier zijn vele, niet even prettige omzwervingen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

De film wordt ingeleid door LA RIOT-redacteur Agata Zagożdżon.

Eo

Het ezeltje Eo, spreek uit als het gebalk van het dier, treedt al jarenlang op in een circus waar hij met veel liefde en zorg wordt omringd door zijn verzorgster Kasandra. Op een dag echter worden alle circusdieren door de autoriteiten en dierenactivisten in beslag genomen. Eo belandt op een kleine boerderij waar hij gebruikt wordt als ‘therapie-ezel’. Nadat hij op een avond een onverwacht bezoek heeft gekregen van een aangeschoten Kasandra, neemt het dier de benen. Het is het begin van vele omzwervingen, waarin hij onder meer als mascotte van een voetbalclub fungeert, belandt in de vrachtwagen van een vleesleverancier en onderdak vindt op het landgoed van een gravin (Isabelle Hupert). Hoe langer de reis duurt, hoe donkerder het wordt voor viervoeter Eo.

Veteraan Jerzy Skolimowski laat in dit door hemzelf geschreven verhaal aan de hand van een aandoenlijk en vooral onschuldig dier zien hoe het gesteld is met een minder onschuldig wezen: de mens. Winnaar Juryprijs, Cannes 2022.