Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Silence

De treinreis van Anna, haar zoontje Johan en zus Ester wordt onderbroken als Ester ziek wordt. In een hotel wordt duidelijk hoe de verhoudingen liggen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Silence

Ergens in een Midden-Europees land zijn zussen Ester en Anna, en Anna’s tienjarige zoontje Johan met de trein op weg naar huis als Ester ziek wordt. De twee zussen hebben niet veel met elkaar en met de nodige tegenzin van Anna’s kant besluiten ze de reis te onderbreken en nemen hun intrek in een vervallen grand hotel in de stad Timoka. Al snel slaat de verveling toe: Ester, die vertaler is, houdt zichzelf met sigaretten en drank op de been terwijl ze probeert te werken, Anna is de hort opgegaan en heeft de amoureuze aandacht van een plaatselijke barkeeper getrokken. Johan vermaakt zichzelf dwalend door het hotel. Duidelijk wordt dat Anna niet van plan is lang te blijven.

Vaak worden de twee zusters in deze film gezien als twee kanten van één vrouw: erotiek versus taal, anders gezegd het lichaam versus de geest. Duidelijk is dat de leegte in een mensenleven heel moeilijk te vullen is.