Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Return to Seoul

Tijdens een spontane reis naar Zuid-Korea besluit een jonge vrouw haar biologische ouders op te sporen. Wat volgt is een zoektocht naar identiteit en een pad vol onverwachte wendingen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Return to Seoul

Tijdens een spontane reis naar haar geboorteland Zuid-Korea besluit de 25-jarige Freddie, geadopteerd en opgegroeid in Frankrijk, op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat volgt is een zoektocht naar identiteit die de sterke, jonge protagonist van rustige dorpjes naar bruisende nachtclubs leidt. In deze fragmentarische vertelling, die zich afspeelt in een periode van acht jaar, neemt Freddie's leven onverwachte wendingen die haar doen bevragen wie ze dacht dat ze was, en wie ze kan worden.

Na in 2017 de Jury Award voor zijn film Diamond Island te hebben gewonnen, keert regisseur Davy Chou terug met Return to Seoul, waarin hij alle sentimentele valkuilen vakkundig weet te vermijden. Door op ingenieuze wijze met Freddie’s krachtige, onvoorspelbare karakter te spelen, creëert hij een filmisch hoogstandje. Return to Seoul is een gedurfde zoektocht naar zingeving en stabiliteit in de existentiële achtbaan die het leven heet.

Trouw

Met een heldere, ritmische montage en een liefdevolle camera, maakt Chou een intelligent en gevoelig portret.

NRC

... een adembenemend debuut van Park Ji-min.