Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Quiet Girl

Betoverend Iers drama over de jonge, introverte Cáit, die door haar liefdeloze ouders naar familie op het platteland wordt gestuurd. Daar bloeit ze helemaal op.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Quiet Girl

Ierland, 1981: de jonge, introverte Cáit groeit op in een liefdeloos gezin; haar vader drinkt te veel, haar moeder heeft nooit tijd. Als er een nieuw kind op komst is, besluiten haar ouders dat zij maar even het huis uit moet en ze sturen haar naar familie op platteland, waar ze de zomer gaat doorbrengen bij haar tante Eibhlín en haar stugge oom Seán, mensen die ze nooit eerder heeft ontmoet. Het verblijf daar is een verademing: het huis is schoon en vreedzaam, en vooral Eibhlín omringt haar met zorg en liefde. Cáit bloeit helemaal op, ook al ontdekt ze dat zelfs in dit huis geheimen bestaan.

Hoe is het om als jong meisje je plek in de wereld te vinden? De Ierse schrijfster Claire Keegan schreef hierover in 2010 het korte verhaal Foster, dat nu door debuterend regisseur Colm Bairéad verfilmd is. Naast Catherine Clinch en Carrie Crowley speelt het prachtige Ierse landschap een hoofdrol.

NRC

... piekfijn drama over emotionele verwaarlozing.

de Volkskrant

... legt de diepe wonden van ouderlijke verwaarlozing op indringende wijze bloot.