Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Alma viva

De jonge Salomé brengt de zomer door bij haar oma in de Portugese bergen. Als deze plotseling overlijdt, gebeuren er vreemde dingen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Alma viva

Met Alma viva, het speelfilmdebuut van Christèle Alves Meira, had Portugal dit jaar een zeer originele Oscarinzending – een magisch-realistisch familieportret dat een mix vormt van een coming-of-age-verhaal, familiedrama en spookgeschiedenis.

Zoals ieder jaar brengt de jonge Salomé de zomer door in een bergdorpje in Portugal bij haar oma Avo en een paar tantes. Haar eigen moeder is er niet, want die is met een nieuwe geliefde naar Frankrijk gereisd. Vooral aan haar oma is ze erg gehecht. Avo is dan ook een bijzondere vrouw: ze is niet alleen heel lief voor Salomé, ze draagt ook zorg voor het geestelijk welzijn van haar dorpsgenoten. Groot is de schok als zij plotseling overlijdt. Haar begrafenis brengt Salomés familie bij elkaar, en ook haar moeder is gearriveerd. Maar er blijkt veel oud zeer, niet alleen onderling maar ook met andere bewoners. Ondertussen lijkt Salomé in contact te staan met gene zijde. Is het de geest van oma die bezit van haar wil nemen?

NRC

Magisch-realistische debuutfilm.

VPRO Cinema

Verweeft surreële schoonheid als vanzelfsprekend in het alledaagse.