Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Kes

De films van Ken Loach tonen de levens van de Britse arbeidersklasse. In deze aangrijpende film vertelt hij over de 15-jarige Billy, wiens grauwe leven kleur krijgt dankzij de torenvalk Kes. Winnaar twee BAFTA Film Awards.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kes

De Britse regisseur Ken Loach heeft in al zijn films zijn sympathie voor de arbeidersklasse nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij vertelt de verhalen van mensen die het moeilijk hebben de eindjes aan elkaar te knopen, die niet veel van het leven te verwachten hebben – hij is een socialist in hart en nieren. In het begin van zijn filmcarrière maakte hij het aangrijpende en veelbekroonde Kes, die je volgens het British Film Institute bij voorkeur op je veertiende moet bekijken.

De 15-jarige Billy Casper - hij groeit op in een arbeiderswijk in het Noord-Engelse Barnsley - leidt een schraal bestaan: op school en thuis wordt hij gepest en geslagen; zijn onverschillige moeder ziet hem als 'een hopeloos geval'. Op een dag vindt hij een jonge torenvalk, die hij Kes noemt. Hij ontfermt zich over het dier en traint hem als een heuse valkenier. Kes brengt vreugde in zijn leven, maar rampspoed ligt op de loer.