Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Dalva

De 12-jarige Dalva, die zich nogal volwassen gedraagt, moet leren dat de relatie die zij met haar vader had toch heel anders is dan zij zelf dacht.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dalva

De twaalfjarige Dalva is niet zoals andere meisjes van haar leeftijd; ze kleedt zich als een volwassen vrouw, is altijd netjes opgemaakt en heeft, zo vindt ze zelf, een gelijkwaardige en vrijwillige liefdesrelaties met haar vader. Groot is dan ook haar ontsteltenis als op een avond de politie binnenvalt en haar vader oppakt. Zelf wordt ze ondergebracht bij een crisisopvangcentrum voor jongeren. Daar heeft ze geen idee hoe ze zich moet gedragen en hoe ze met de medebewoners om moet gaan. Met de hulp van een zorgzame maatschappelijk werker, haar kamergenoot Samia en een therapeut ontdekt Dalva niet alleen dat haar relatie met haar vader toch anders was dan zij dacht, ook leert ze wat het is om kind te zijn.

In dit regiedebuut snijdt regisseur Emmanuelle Nicot een bijzonder heikel onderwerp aan, maar door het verhaal te vertellen door de ogen van het kind is het een subtiel en integer gebracht verhaal. Het leverde haar meerdere filmprijzen op, waaronder de Publieksprijs bij het afgelopen IFFR.

NRC

... schurend en confronterend.

VPRO Cinema

Sterk debuut van de Belgische Nicot.